Ontdekkingsreis vliegtuig/autocar naar Veneto

Dinsdag 2 juni – dinsdag 9 juni 2020
Dinsdag 8 september – dinsdag 15 september 2020

Venetië is een fascinerende stad, gebouwd op 118 kleine eilanden. U kunt niet om het water, de paleizen, de gondels en de toeristen heen. Het Piazza San Marco is het levendige centrum van deze toeristische trekpleister. Hier vindt u de beroemde duiven, de San Marco Kerk, de prachtige paleizen en chique cafés en winkels. De vaporetto, gemotoriseerde waterbus, is het belangrijkste vervoermiddel door de kanalen. Het prachtige hinterland is zeker ook een bezoekje waard met historische plaatsen als Verona, Padova, Vicenza en uiteraard mag Ravenna niet ontbreken.

PROGRAMMA
Dag 1 Vertrek – Brussel – Venetië – Padova
Transfer per touringcar naar Brussel voor onze vlucht richting Venetië. Hier aangekomen begeven we ons naar Padova waarbij we onderweg het middagmaal nemen. Na de check-in in ons verblijfshotel NH Padova**** nemen we hier eveneens ons avondmaal en overnachting.
Dag 2 Padova – Venetië – Padova
Na het ontbijt begeven we ons naar Venetië. Tijdens onze wandeling langs mooie grachten, leuke pleintjes en kleine straten bewonderen we vele mooie gebouwen en snuiven we de sfeer op van de volkse wijken San Polo en San Croce. We brengen een bezoek aan de Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari, de kerk van de Franciscanen. Dit is de op één na grootste kerk van de stad met een prachtig interieur. Aan de bekendste brug, de Ponte Rialto, nemen we de lunch. Daarna bezichtigen we de Maria della Salute, ontworpen door Palladio, en bezoeken we de Galleria dell’Accademia. Hier zien we werken van de belangrijkste Venetiaanse schilders zoals Tiepolo, Titiaan en Veronese. We bezoeken eveneens het Palazzo Ducale (Dogepaleis), gelegen aan het San Marco plein. Aan de achterzijde van het paleis verbindt de Brug der Zuchten het paleis met de gevangenis. We keren terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
Dag 3 Padova en omgeving
Na het ontbijt trekken we richting het centrum van Padova, de stad van Sint-Antonius. We starten onze wandeling aan het centrale plein, de bruisende Piazza Cavour. We wandelen onder meer langs het café Pedrocchi met zijn prachtige neoclassicistische gevel, de universiteit, de palazzo della Ragione, gelegen tussen twee schilderachtige pleintjes: de Piazza della Frutta en de Piazza delle Erbe, de Piazza dei Signori, de Torre dell’Orologio, Palazzo del Capitano, de Duomo en Battistero, etc. We onderbreken onze wandeling voor de lunch. Na ons bezoek aan de stad Padova rijden we richting Villa Pisani, gelegen langs de Riviera del Brenta. We bezoeken de villa en zijn omliggende prachtige tuinen van de adelijke familie Pisani. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
Dag 4 Padova – Ravenna – Padova
We brengen de hele dag door in de prachtige stad Ravenna. We maken een reis doorheen de tijd. We wandelen onder meer langs de achthoekige San Vitale Basiliek, het Mausoleum di Galla Placidia met de mooiste mozaïeken, de Battistero Neoniano, de Basilica di Sant’Apollinare Nuovo, Museo e Cappella Arcivescovile, etc. We genieten nadien van wat vrije tijd in deze mooie stad. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
Dag 5 Padova – Venetië – Padova
We nemen ons ontbijt waarna we terug naar Venetië trekken, dit keer om een boottocht te maken naar de eilandjes Murano en Burano, gelegen in de lagune bij Venetië. Murano staat bekend om het glaswerk dat er gemaakt wordt. Lang waren zij de enigen in Europa die glazen spiegels konden maken en verfijnde technieken beheersten zoals onder meer het vervaardigen van kristalglas, veelkleurig glas en het imiteren van edelstenen. We nemen er onze lunch waarna we verder varen naar Burano. Hier zien we prachtig gekleurde huizen en leuke winkeltjes met het bijzonder gewilde kant dat er wordt gemaakt. Aan het eind van de middag varen we terug naar Venetië voor terugkeer naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.
Dag 6 Padova – Bassano del Grappa – Treviso – Padova
Ontbijt in ons hotel waarna we de streek van Treviso en Bassano del Grappa verkennen. Onze eerste stop is het mooie stadje Bassano del Grappa met onder meer de Piazza Libertà, de Ponte Vecchio, etc. Daarna rijden we verder naar een lokaal wijndomein waar we niet enkel van het bezoek maar eveneens van een degustatie kunnen genieten. We nemen onze lunch waarna we verder naar Treviso rijden. Een stad waar het aangenaam vertoeven is langs de kanalen die naar de Pescheria (vismarkt) leiden, de Duomo, de Piazza dei Signori, San Nicolo, etc. Na dit bezoek gaan we terug naar Padova voor avondmaal en overnachting.
Dag 7 Padova – Vicenza – Verona – Padova
Na het onbijt vertrekken we richting Verona. Onze eerste stop is Vicenza, niet alleen bekend omwille van haar edelsmeedkunst en textielambacht, maar ook omwille van Palladio, de architect van de paleizen, de villa’s en het Teatro Olimpico die deze stad rijk is. We verkennen de stad met onder meer de Santa Corona, de Piazza dei Signori, de promenade Corso Andrea Palladio met tal van indrukwekkende paleizen, enz. Na ons middagmaal gaan we verder naar Verona, de stad van Romeo en Julia. We starten onze wandeling op het gezellige Piazza delle Erbe met de Palazzo del Comune, de Madonna di Verona, enz. We lopen verder langs de Piazza dei Signori met de Palazzo del Governo, de Piazza Bra met de arena, het Castelvecchio, de Palazzo Giusti, enz. We zien eveneens enkele prachtige kerken zoals de Duomo. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
Dag 8 Padova – Venetië – Brussel – Eindbestemming
Na ons ontbijt en check-out gaan we terug naar het centrum van Padova waar we een vrije ochtend voorzien voor shopping of om de stad verder op eigen houtje te ontdekken. Na de lunch volgt transfer naar de luchthaven voor onze vlucht met bestemming Brussel. Aansluitend transfer terug naar onze eindbestemming.

Hotel NH Padova****
www.nh-hotels.com/hotel/nh-padova?gmb=new

Ligging
Het hotel ligt prachtig gelegen in de stad op enkele kilometers van het stadscentrum met zijn historische bezienswaardigheden. Daarnaast ligt het op slechts 50 kilometer van Venetië.
Faciliteiten
Het buitenterras op de 12de en 13de verdieping biedt een prachtig zicht op de omgeving, fitness, zonneterras, airconditioning, lift, restaurant, bar, fitnessruimte, Wi-Fi, 24h receptie.
Kamers
De luxueuze kamers zijn uitgerust met airco, Wi-Fi, TV, kluis en bureau.

Organisatie  Bekaert Seniorenclub vz w in samenwerking met City Trip Travel (CTT)
Hotel  Hotel NH Padova****
Groep  Minimum 30 personen – maximum 40 personen
Perioden  dinsdag 2 juni t.e.m. dinsdag 9 juni 2020 dinsdag 8 september t.e.m. dinsdag 15 september 2020
Prijzen  € 1249,00 per persoon
Singletoeslag  € 99,00 à maximum 8 singlekamers per reis
Voorschot 30 % van de totale reissom bij bevestiging van de reis
Saldobetaling  Uiterlijk 1 maand vóór de afreis
Reisbegeleiding  juni Jacques Vandecasteele & Rika Declerck   -  september Pierre Christiaens en Mia Dumoulin
Inbegrepen in de prijs Transfert Luchthaven Zaventem heen en terug
  Vluchten Brussel - Venetië – Brussel met Brussels Airlines
  Luxe touringcar gedurende het volledig verblijf
  Ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledig verblijf
  7 overnachtingen in hotel NH Padova ****op basis van half pension
  7 middagmalen (1 hoofdschotel met water + ¼ wijn )
  Alle uitstappen en ingangstickets zoals vermeld in het programma
  Audioguide systeem
  BTW, baantaksen,Garantiefonds
Niet inbegrepen: Persoonlijke uitgaven
  Dranken bij de avondmalen en overige dranken tijdens lunch
  Lunch op dag 8
  Vrijblijvende fooien voor chauffeur en gids
  Annulatie- en bijstandsverzekering
Type reis:  soms langere wandelingen