Cruise Kroatische kust.

Zaterdag 23 mei – zaterdag 30 mei 2020
 

Kroatië kan op twee manieren bezocht worden: over land langs steile wegen of over zee, zoals de schippers en de Venetianen ooit deden. Ontdek enkele van de 1185 eilanden en de natuurlijke wonderen die o.a. Hvar, Brac, Korcula of Mjlet te bieden hebben. Te midden van een kristalheldere zee, heeft ieder eiland zijn eigen geschiedenis, waarvan de verschillende monumenten de stille getuigen zijn. Deze prachtige cruise geeft u een unieke kijk op de schoonheid van de Kroatische eilanden.
Dit is een zeer exclusief programma met een maximumcapaciteit van 38 deelnemers!

PROGRAMMA

Dag 1 Zwevegem – Brussel – Split

Met autocar van Zwevegem naar Zaventem voor onze rechtstreekse vlucht naar Split. Hier aangekomen, worden we opgewacht door een luxe touringcar die ons naar Marjan, het groene hart van de stad Split brengt. De groene heuvel steekt met trots boven de stad uit en wordt door toeristen en de inwoners van de stad erg geliefd. We genieten van de pracht van de Botanische tuin, het Marjan Forest Park en de kerk van St. Jerome. Nadien begeven we ons naar de binnenstad voor een wandeling. We nemen onze lunch waarna we het Romeins paleis van Diocletianus bezoeken. De keizer liet dit indrukwekkende paleis bouwen om er na zijn troonsafstand te kunnen vertoeven. Het paleis is uniek in de wereld daar het gedurende 1700 jaar bewoond is gebleven. Tegenwoordig worden in de bewaard gebleven delen van het paleis en in de paleiskelders diverse manifestaties met lokale muziek en dans gehouden. In het paleis bevindt zich eveneens de Sint-Domnius kathedraal, vernoemd naar de beschermheilige van Split, Hi Dujam, die bovenop het mausoleum van de keizer Diocletianus werd gebouwd. In de vooravond schepen we in en worden we verwelkomd door de crew. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 2 Split – Hvar – Vis

We varen ’s ochtends vroeg vanuit Split naar Hvar. Ontbijt en lunch aan boord. In de vroege namiddag komen we aan in Hvar waarbij we een begeleid bezoek brengen aan de stad. Deze stad wordt niet voor niets ook wel ‘het Saint Tropez van Kroatië’ genoemd. Dankzij zijn combinatie van cultuur, prachtige natuur, rustige baaien, heldere zee, heerlijke specialiteiten en vermaak, is het zonnige eiland een geliefde vakantiebestemming. Binnen de zeven eeuwen oude stadsmuren liggen de Stephan kathedraal, prachtige pleinen en paleizen en het oudste theater van Europa. We wonen een korte presentatie bij over lavendel waarna we vertrekken richting Vis.
Het eiland Vis is één van de meest afgelegen eilanden maar omarmt toch twee stadjes, Vis en Komiza waar de hoogste berg van het eiland is gelegen, de Hum. De steden worden gekenmerkt door hun oude stadskernen, mooie stranden en pijnboombossen. We bezoeken het visserijmuseum in Komiza waar men de traditionele houten vissersboten kan zien. Na wat vrije tijd op het eiland, gaan we terug aan boord voor avondmaal en overnachting.

Dag 3 Vis – Bisevo Blue Cave – Vodice

We nemen ons ontbijt aan boord waarna we vertrekken naar het eiland Bisevo dat voornamelijk bekend is om zijn Blauwe Grot, een natuur fenomeen waarin het lijkt alsof de zee licht geeft. We nemen onze lunch aan boord waarna we de tocht richting Vodice aanvatten. U kan tijdens de vaart genieten van de adembenemende landschappen. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 4 Vodice – Kornati – Zadar

Ontbijt aan boord waarbij we vanuit Vodice naar de Kornati-eilanden varen. Het totale Kornati-archipel bestaat uit ca 140 eilanden. Het nationaal park waarin het grootste deel van dit archipel gelegen is, is een karstgebied, een gebied van kalksteen met veel riffen, rotsen en grotten. Sommige van deze rotsen hebben een hoogte van zo’n 160 m, dit in combinatie met de blauwe zee en het ontbreken van begroeiing, zorgt voor een adembenemend zicht. We nemen onze lunch aan boord tijdens de vaart naar Zadar. We maken een verkennende wandeling doorheen het centrum langs tal van bezienswaardigheden zoals het Romeinse Forum, de kerk Sveti Donat, de kathedraal Sveta Stosija en het wereldberoemde zee-orgel waarvan de klanken en melodieën bepaald worden door de golven. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 5 Zadar – Sibenik

Ontbijt en lunch aan boord. Aankomst in Sibenik in de namiddag. Deze nog vrij onbekende stad bezit de typische charme van een Dalmatische stad. De stad is de jongste van de grote steden aan de kust doch ook de oudste stad van Kroatië daar niet de Grieken, Romeinen of Byzantijnen, maar de Kroaten zelf de stad hebben opgericht. Het bekendste monument is de St. Jacobskathedraal die in de 15de eeuw gebouwd werd in de gekende renaissancestijl en staat op de werelderfgoedlijst. Daarnaast kan men ook de drie indrukwekkende forten bewonderen die boven de stad uitsteken. De stad is bijna volledig autovrij en wordt compleet omringd door een oude stadsmuur. Op het middeleeuwse plein van de Republiek Kroatië staat het stadhuis van Sibenik, dat verwoest werd in 1943, maar in zijn oorspronkelijke staat werd hersteld. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 6 Sibenik – Skradin – Krka – Primosten

Na het ontbijt varen we vanuit Sibenik stroomopwaarts naar de monding van de rivier Krka. Vanaf Skradin gaan we met kleine bootjes richting het nationale park met ondermeer ‘Skradinski Buk’, het bekendste deel van de watervallen. Na ons bezoek aan het park nemen we onze lunch aan boord en varen we verder naar Primosten. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 7 Primosten – Trogir – Split

Ontbijt en lunch aan boord. Vanaf Primosten varen we naar Trogir waar we kort na de middag aankomen. Trogir is een kleine stad met een rijke geschiedenis gelegen op 25 km van Split. De stad bestaat uit drie delen; een deel op het vaste land, het oude centrum op het schiereiland en ook op het eiland Ciovo bevindt zich een deel van Trogir. Sinds 1997 staat het oude stadsdeel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is eveneens bekend om zijn levendige boulevard, de St. Laurens Kathedraal, de groene markt en het 15de eeuwse Kamerlengo Fort. Na dit bezoek zetten we onze vaart verder naar Split waar we ons diner nuttigen. Overnachting aan boord.

Dag 8 Split – Brussel – Zwevegem

Ontscheping met aansluitend transfer naar de luchthaven voor onze rechtstreekse vlucht naar Brussel. Hier aangekomen wacht onze autocar ons op voor transfer naar Zwevegem.

Cruiseschip Zeus 1099

Dit splinternieuwe schip, de Zeus 1099, zal zijn eerste cruises varen in 2020. Het schip heeft 19 elegante kajuiten met een maximale capaciteit van 40 personen. De kajuiten bieden allen buitenzicht en zijn uitgerust met een douche, WC, haardroger, kluis, radio, 220V stopcontacten en Wi-Fi. Aan boord zijn er verschillende openbare ruimtes aanwezig: 1 salon/restaurant van ongeveer 120m² uitgerust met grote tafels en stoelen, panoramische ramen, lounge bar met zithoek en LCD-scherm, 1 overdekt buitenterras van ongeveer 90m² uitgerust met zetels en tafels. Er is tevens 1 zonnedek van ongeveer 350m² uitgerust met ligstoelen, een zonnetent, en een kleine jacuzzi.

Organisatie:      Bekaert Seniorenclub vzw in samenwerking met City Trip Travel (CTT)
Hotel:  Cruiseschip Zeus 1099
Groep:  Minimum 30 personen - Maximum 38 personen
Prijzen: € 1649,00 per persoon benedendek Toeslag pont supérieur: € 279.00 per persoon
Toeslag single:  € 399,00
Voorschot: 30% van de totale reissom bij bevestiging van de reis
Saldo:  Uiterlijk 6 weken vóór de afreis
Reisbegeleiding: mei: Paul Bruyneel & Cecile Deley juni-juli: Wilfried Vermersch & Trees Lievrouw
Inbegrepen in de prijs: Vlucht heen en terug (Brussel – Split – Brussel) met Brussels Airlines
  Vervoer Zwevegem - luchthaven - Zwevegem
  Luchthaventaksen
  Lokale Nederlandstalige gids gedurende het hele verblijf
  5* cruise op basis van vol pension aan boord
  Lunch dag 1
  Uitstappen en inkomgelden vermeld in het programma
  Audioguide systeem
  BTW, taksen en Garantiefonds reizen
Niet inbegrepen:  Persoonlijke uitgaven
  Dranken bij de maaltijden
  Overige dranken tijdens excursies
  Lunch dag 8
  Vrijblijvende fooien voor cruisepersoneel, gids en chauffeur
  Annulatie- en reisbijstandsverzekering: 7 % van de reissom