NIEUW: Fietsvakantie Friesland

Zondag 1 september – woensdag 4 september 2019

Friesland, in het Fries en officieel: Fryslân, is een provincie in het noorden van Nederland.

Friesland telt 647.696 inwoners (30 september 2011). De hoofdstad is Leeuwarden. Zowel het Fries als het Nederlands hebben in de provincie de status van bestuurstaal.

In het oosten wordt Friesland begrensd door Groningen en Drenthe, in het zuiden door de provincies Overijssel en Flevoland, in het zuidwesten door het IJsselmeer en in het westen en noorden door de Waddenzee (buiten de Waddeneilanden door de Noordzee). Door de Afsluitdijk is Friesland verbonden met Noord-Holland. De Friese Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn bereikbaar met veerdiensten vanuit Harlingen naar Vlieland en Terschelling, vanaf Holwerd naar Ameland en vanaf Lauwersoog naar Schiermonnikoog.

Qua totale oppervlakte (land + water) is Friesland de grootste provincie en qua landoppervlakte is het de derde provincie.

Friesland is door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap uitgeroepen tot mooiste provincie van Nederland. De vereniging It Fryske Gea (= het Friese landschap) is de provinciale natuurbeherende instantie.

Friesland heeft een open landschap en is waterrijk. Het Friese landschap bestaat uit negen verschillende landschappen: het Waddengebied, de Zuidoosthoek, het terpengebied van Oostergo, Westergo, het Lage Midden, de Veenpolders, Gaasterland, de Noordelijke Wouden en het Bedijkingslandschap (= Marne, Het Bildt, Nieuwlanden en Lauwerszee).

In Friesland liggen vier nationale parken: Schiermonnikoog, De Alde Feanen, Lauwersmeer (Groningen en Friesland) en Drents-Friese Wold (Drenthe en Friesland).

PROGRAMMA

We willen deze reis uitvoeren met eigen fietsen (gewone en/of elektrische).
De autocar zal over een fietsremorque beschikken.

 

Dag 1: Vertrek richting Sloten. In Sloten krijgen we een rondleiding van de stadsomroeper. Deze won het Europees kampioenschap stadsomroepen. We fietsen vanaf hier naar het hotel. Hier worden we verwelkomd met koffie en gebak.

 Dag 2: We fietsen naar Hindeloopen. Dit stadje, gelegen aan het IJselmeer is vooral bekend omwille van het Friese Schaatsmuseum. Dit museum toont u de geschiedenis van de schaats en ook van de Elfstedentocht.

Hierna rijden we door naar Bolsward voor een gezamenlijk middagmaal. Hierna bezoeken we de likeurstokerij Sonnema. Uiteraard mag een degustatie niet op het programma ontbreken. We fietsen terug naar het hotel.

Dag 3: We fietsen naar Sneek waar we een typisch Fries Middagmaal genieten: stoofpotje gemarineerd in de Berenburg. Berenburg is een typische likeur uit Friesland.  Vrij tijd voor shopping in Sneek. We fietsen terug naar het hotel. Avondmaal en avondontspanning in het hotel.

 Dag 4: We fietsen naar Joure, waar we het gemaal bezoeken. Het gemaal dient om Friesland te beschermen bij hoogwater en wordt nog een 3-tal keer per jaar ingezet om water van de kanaaltjes het IJselmeer in te pompen. We krijgen hier een rondleiding. Hierna laden we de fietsen in de bus en rijden terug tot aan ons hotel.

 ’s Middags gaan we aan ons hotel aan boord van de KLIFRAK. Dit schip vaart ons over de Morra. Terwijl we van het landschap genieten, krijgen we een heerlijke BBQ aan boord. Echt een mooie afsluiter.

Terugrit naar Zwevegem.

Hotel GALAMADAMMEN

Hotel Galamadammen is prachtig gelegen tussen 2 meren: de Morra en de Fluessen. Vanuit dit hotel zie je de platbodemboten en zeilboten voorbijvaren. Dit hotel behoort tot de 7 beste hotels van Friesland. Het heeft een mooie binnentuin, een overdekt zwembad, sauna en 2 bars. De kamers zijn zeer ruim en comfortabel.

Organisatie:                     Bekaert Seniorenclub vzw in samenwerking met Intersoc

Hotel:                                Hotel GALAMADAMMEN - Koudum Nederland

Groep:                               Minimum 25 personen - maximum 30 personen

Periode:                            Zondag 1 september – woensdag 4 september 2019                   

                                           

Prijzen:                        Indien 25 deelnemers: € 694,00 per persoon

Toeslag single: € 115,00

Voorschot:                       30% van de totale reissom bij bevestiging van de reis

Saldo:                                Uiterlijk 6 weken vóór de afreis

Reisbegeleiding:             Paul Bruyneel en Cecile Deley

Inbegrepen:                  Vervoer met comfortabele autocar inclusief fietsremorque
                                       Welkom in het hotel met koffie en Oranjekoek
                                       Welkomstaperitief de eerste avond
                                       Verblijf in hotel Galamadammen op basis van tweepersoonskamer
                                       (single mogelijk mits supplement).
                                       ’s Avonds 3-gangenmenu, ’s middags hoofdschotel + koffie/thee
                                       Middagmaal in lokale restaurants
                                       Drankje bij alle maaltijden
                                      Alle excursies en inkomgelden
                                      Intersoc reisleider gedurende gans de reis

 

Niet inbegrepen:            Persoonlijke uitgaven

 

 

TYPE REIS:  fietsvakantie - vlakke streek - ritten max. 30 km - dagtotaal 60 km